Уважаеми посетители, този уеб сайт преустанови дейността си през есента на 2012г. по заповед на Агенцията по заетостта!

За въпроси и информация, моля посете уеб сайта на Агенцията по заетостта.

Сезонна работа в Дания

seasonal-work

На 08.03 2010г. в гр. Пловдив ще се проведат интервюта с работодатели и EURES съветници от Дания за набиране на сезонни селскостопански работници /бране на ягоди, грах, лук, тикви и други селскостопански култури/. За да бъдат поканени на интервю, кандидатите задължително трябва да си направят он-лайн регистрация на сайта за сезонна заетост в Дания – www.seasonalwork.dk /кратко CV на англйиски език/, като посочат подробно предходния си трудов опит и преди всичко ако имат такъв в областта на селското стоапнство /ръчен селскостопански труд/.

Необходимо е кандидатите задължително да могат да комуникират с работодателите на английски език.

В повечето случаи, при наемане на работа през летните месеци, настаняването е на палатки /работниците сами си ги носят/, като във всяка ферма работодателят осигурява палаткови лагери, помещения за хранене, бани и тоалетни.

Предварителната селекция по он-лайн регистрация се извършва от екипа на Сезонна работа в Дания. Одобрените лица ще получат на е-мейлите си покана за интервю. Точният адрес за провеждане на интервютата ще бъде обявен на по-късен етап.

Щракнете за да изтеглите EURES обявата на български език.

Крайна дата за он-лайн регистрация – 01.03.2010г.

34 responses to “Сезонна работа в Дания”

  1. imam 5 god6en onit v brahe ha iagodi riapa lyk morkovi grozde i dr. no hiamam blizak 4ovek s angliiski znam ryski dosta dobre i sam na 45 godini problem li sa godinite ima li bazrastova granica

  2. Здравейте,
    в статия на 24 часа пишеше че може и четирима-петима да заминат с един, който владее езика. Има ли такъв вариант, какво трябва да направим и трябва ли да си изпратим CV,

  3. Zdraveite
    Imam stara registatsia na poso4enia sait koiato se opitah da promehia bez yspeh.
    Moga li da kandidatstvyvam s starata i ako ne moga kak da ia promenia v samia sait kato toi ne razrashava tova, dori ako napisha nova 4etoh 4e she bade othvarlena ako sistemata otkrie i dvete mi registratsii,

  4. Здравейте,току-що си направих регистрация в посочения сайт,какво друго е нужно да направя за да кандидатствам за предложените позиции?Доколкото разбирам EURES-посредниците ще отсеят най-добрите кандиадтури и ще поканят желаещите на събеседване,но какво трябва да нося със себе си на интервюто ако бъде одобрен?

  5. Със съпруга ми имаме желание да заминем за работа там.Аз имам опит в брането на ягоди и малини .а мъжа ми е професионален шофьор.Но не владеем добре английски език.Това означава ли ,че нямаме шанс за тази работа.

  6. Някои ще ме просветли ли ако може , как точно се берат 17 кила ягоди или грах за 1 час ?
    Такова магаре на тая планета НЕМА !
    Не си губете времето с подобни обяви…

  7. tarsq rabota v 4ujbina dobre platena i osigorena

  8. Може ли да ми кажете какви въпроси ще бъдат задавани на кандидатите по време на интервюто,също и тези които са били на сезонна работа в Дания миналата година да изкажат мнение за работата и някои препоръки за това как да се представим на интервюто!

  9. Защо на мен ми се струва че това е поредната шашма.Имам регистрация от 3 години в тоя сайт,владея разговорно английски и досега никой нищо не е пратил.Не се лъжете.

  10. Искам да попитам знаете ли ,че в oferti.bg са пуснали обява за работа в Дания за бране на ягоди,ябълки и много други плодове и зеленчуци за 7 евро на час чисто и не ти трябват регистрации и интервюта.Законно ли е това? Нали не можеше без регистрация и интервю?

  11. Търсят се туземци, търсят се негри с бяла кожа. Обидното е, че предложение за работа с такива първобитни условия идва от европейска страна.

    Ало, датчаните, и по татово време, когато съм ходил на бригади и всички от моето поколение, не съм спал в палатка, нито съм си носил тигани, вилици и лъжици, нито съм заплащал транспорт.

    Колеги, прочетете оригиналния датски сайт – http://www.seasonalwork.dk. Договорът за бране на ягоди е от 3 до 10 седмици, за грах – от 3 до 12. Някой ще гарантира ли, че ще получите максималните договори? Или да отидем за 3 седмици и да поспим на палатка на датска земя само заради идеята? Къде е Киро на кирия? Къде е печалбата?

    Интервюта с работодателя. За чий? Да не би да се кандидатства за регионален мениджър на Microsoft? Английски – да, свидетелство за съдимост – да, по-нататък одобрените чрез изтегляне с компютър се поканват да си подпишат техните екземпляри от договорите и voila! Между другото, представения в датския сайт примерен договор е доста постничък – никъде не пише нищо за права и задължения, нито за начин на плащане (по банков път, с чек, с pay-slip). Така, че – нищо ясно, нищо гарантирано.

    В тази връзка към admin. Ако jt е примерно от Айтос, за чий да блъска път и да прави разходи, за да узнае нещо в хотел „Хилтън”, което и без друго би трябвало да е обяснено някъде? А?

  12. Здравейте.Имам опит в селското стопанство,защото работих един от посочените видове работа(бране и опаковане на маруля) в Германия.Регистрирах се преди около месец.Искам да се поинтересувам докога да очаквам някакъв евентуален и-мейл от работодателя.

  13. Одобрена съм,изпратиха ми покана за интервюто .Има ли някой одобрен от Бургас да пътуваме заедно?

  14. Ходил съм на бригада в Англия за лук. Спал съм в каравана и много хора не харесваха условията защото сме 6 човека. Беше много студено нощем и валяхе почти постоянно дори и сняг сутрин имаше слана, не плащахме ток и печките не се гасеха. Но не мисля, че спането в палатка е приямливо в Дания не мисля, че е по топло нощем. Тези хора луди ли са

  15. А доволен ли остана от заплащането?Има ли сметка да се ходи на бригада в Англия?Ние със съпръга ми мислим септември да се запишем и да ходим чрез Хопс.

  16. това беше 2008 преди кризата после бях 1 година строител в Лондон. Бях доволен парите бяха добри сега не знам как е с кризата

  17. От колко часа започва трудовата борса в хотел „Хилтън“-днес?

  18. Утре ще пътувам до Пловдив за интервюто, има ли други от София които ще пътуват сутринтта в 7 с автобус, да вземем да се организираме заедно да посетим това прословуто интервю(нито знам къде се намира това, нито как точно ще бъде организирано, знам само, че ще има към 300 човека МАЙКООО)! Ако има желаещи да пишат на е-майл cavenn@abv.bg тази вечер да се уговорим.
    Поздрави на всички, утре вечер ще споделя как минава интервюто, на какъв принцип избират и дали въобще си е струвало да се бъхтим до Пловдив.

  19. Интервюто е нищо кой знае какво, знаете малко английски, имате опит в бране на нещо си и сте там. Ако нямате опит като мен (освен, това, че всяко лято съм брала грах, моркови, ягоди, ябълки, грозде, домати, краставици, дини, пъпеши, чушки на село), ги убеждавате, че да набереш 15 кила ягоди не е нужно да си на някой силен наркотик. Един от датчаните малко прекаляваше със заплашителното-Ама Вие съзнавате ли, че трябва да берете 15 щайги за час, Ама разбира те ли, че това е мнг, мнг, мнг, тежка работа?! Аз попаднах във ферма за ягоди, която предлага стаи в които да се настаните, по двама.
    Интересно и тъжно беше, че срещнах инженери, хора с много добро образование и квалификация, млади семейства, които си търсиха работа като берачи на грах за един, два месеца…Специално мен, интервюиращия ме гледаше много озъдачено след като погледна какво образование имам…мъка…мъка

  20. А МЕН МЕ ОТРЯЗА ДАТЧАНИНА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ИМАМ ОПИТ 5 ГОДИНИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО – БРАНЕ И СОРТИРАНЕ НА НАЙ – РАЗЛИЧНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ, ЗНАМ И АНГЛИЙСКИ.
    МОЖЕ БИ ВСИЧКО БЕШЕ ПРОСТО ЕЙ ТАКА – ДАТЧАНИТЕ ПОМОГНАХА НА БЮРАТА ПО СЪДИМОСТ ДА ИЗКАРАТ ДОСТА ПАРИЧКИ. В КРАЙНА СМЕТКА НИКОЙ ДОРИ НЕ ГИ ПОТЪРСИ ТЕЗИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА СЪДИМОСТ.
    НЕ ЗНАМ, АЗ ЛИЧНО НЕ РАЗБРАХ КАКВИ ТОЧНО ИМ БЯХА КРИТЕРИИТЕ, ВЛЕЗНАХМЕ ОСЕМ ЧОВЕКА, СЕДЕМ ОТ КОИТО С ОПИТ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И УДОБРИХА САМО ОСМИЯ, КОЙТО ВЛАДЕЕЛ ДЕСЕТОПРЪСТНАТА СИСТЕМА ЗА ПИСАНЕ И ТОВА ЩЯЛО ДА МУ ПОМОГНЕ ЗА БРАНЕТО НА ГРАХ, ПА МАКАР И ДА НЯМАШЕ СТАЖ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.

  21. Дани, за този датчанин ставаше въпрос, мнг заплашително говореше все едно ще ни взимат на работа в НАСА и ще излизаме да берем ягоди в открития космос…Аз още като го видях и се затичах към жената, която интервюираше…Тези свидетелства верно за нищо не послужиха…аз да си го извадя, то не бяха куриерски услуги , такси към съда, такса превод и разбира се мнг изгубено време.
    Съжалявам, че така се е получило при теб…
    Някой знае ли възрастовият диапазон на подбраните…хора над 30 взимат ли?

  22. Мен ме удобриха за ягоди,другата седмица чакам email от работодателя бях в 4 зала на интервю,някой друг да е като мен!

  23. А някой може ли да ми каже, каква сума горе-долу е небходима за заминаването в Дания?
    Благодаря предварително!

  24. Здравейте,
    Някой може ли да ми каже дали мога да кандидатсвам за тази сезонна работа в Дания или вече е късно?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.