Уважаеми посетители, този уеб сайт преустанови дейността си през есента на 2012г. по заповед на Агенцията по заетостта!

За въпроси и информация, моля посете уеб сайта на Агенцията по заетостта.

RSS емисии

RSS (съкр. от английски: Really Simple Syndication) е софтуерен механизъм за обмен на новини между два сайта или между сайт и потребител. Представлява набор от формати за захранване с информация от световната интернет мрежа. RSS форматите са специфично-форматирани в XML.

Използва се от програми или онлайн услуги, наречени агрегатори, които могат автоматично да получават и показват последните новини от произволен брой информационни канали (rss feeds / т. н. хранилки). Технологията позволява на всеки желаещ да се абонира и информира за въпросните услуги.

RSS може да бъде визуализиран директно посредством софтуер за четене в друг уебсайт на екрана на клиентски компютър или на мобилно устрйство – телефон, таблет или медиен плеър. Технологията позволява абониране и получаване едновременно на информация от стотици сайтове без те да бъдат директно посещавани.

Въпреки, че повечето нови браузъри отварят RSS, за да ползвате пълноценно линковете към всяка емисия, ви е необходим RSS четец. Изберете дали да е самостоятелен, който се инсталира на вашия компютър (например FeedReader или RSSOwl) или базиран в интернет като Google Reader.

Изберете от кои рубрики искате да получавате анонси, копирайте адреса и го въведете като емисия (feed) във вашия RSS четец.

Предимства на RSS абонаментите:

  • Основното преимущество на RSS е, че можете да се абонирате за стотици сайтове и да получавате цялата информация на едно място – във вашия RSS четец. Основната резлика между следенето на сайтовете ръчно и използването на RSS е, че в единия случай вие посещавате сайтовете, а в другия те изпращат информацията до вас.
  • RSS е най-сигурният начин да се абонирате анонимно за даден сайт, защото не се изисква вашия email. И няма спам.
  • Освен от хора, RSS се използва и между сайтове да обменят автоматично новини. Ние също ползваме тематични емисии на други сайтове.

Адрес за абонамент (новини):
http://dbt.slivnitsa.com/feed/

Адрес за абонамент (коментари):
http://dbt.slivnitsa.com/comments/feed/